Domov / Električna orodja / Izberimo sabljasto žago

Izberimo sabljasto žago

bosch sabljasta žaga
Sabljasta žaga. vir:Bosch

Če se bomo lotili večje obnove, sanacije,… potem bo sabljasta žaga zelo dobrodošla. Pred nami je zanimivo vsestransko orodje, ki glede na vstavljen žagin list reže od lesa, železa,keramike,… Dejstvo je, da je orodje v izhodišču namenjeno večjim obnovam, sanacijam,… zato načeloma za domačega mojstra ni tako interesantna, saj ni mišljena za zelo natančne reze vendar ji ležijo hitri rezi čez material. Ne glede na to je pa orodje našlo svoj prostor pri marsikaterem domačem mojstru, saj zaradi vsestranskosti orodja nudi veliko možnosti uporabe tudi kot npr.obrezovalnik vej,pomoč pri mavčno kartonastih rešitev (npr.Knauf),rezanju cevi,… Ker je delo z žago enostavno tudi zabavno je vsekakor za pričakovati naraščajoč trend nakupov tovrstne sabljaste žage pri domačih mojstrih. Zato si poglejmo na kaj moramo biti pri izboru pozorni, da bomo z našo bodočo žago tudi zadovoljni.

Na kaj moramo biti pozorni pri izboru

sabljasta žaga rezanje lesa
vir:mwhire

Pri sabljastih žagah lahko rečemo, da je poglavitna točka pri izboru na katero moramo biti pozorni moč žage. Moč je pomembna zato ker nam nudi tisto univerzalnost uporabe, ki jo pri tovrstnem orodju tudi iščemo oz. želimo. Tako bomo lahko z močnejšo žago kljubovali tudi večjim projektom brez, da bi pri tem preobremenili orodje kar lahko vodi do uničenja le tega. Potrebno je vedeti, da za razna priložnostna dela, ki ne vključujejo večjih obremenitev, kot so sanacije objektov, pogoste večje obnove ne potrebujemo najmočnejše orodje in s tem tudi najdražje. Potrebujemo orodje, ki bo zadovoljilo naša občasna dela. Ob tem pa ne pozabimo tud na težo teh naprav, ki se giblje od 3 kg do 4,5 kg, kar upoštevajoč tudi vibracije pomeni, kar težko orodje in s tem potrebno moč v naših rokah. Proizvajalci sabljastih žag sedaj ponujajo tudi možnost hitre menjave žaginih listov, ki pride vsekakor prav pri delu.

Če povzamemo je pomembno, da pogledamo ali moč ustreza našim zahtevam, možnost hitre menjave žaginih listov, težo in kvaliteto izdelave oz. lego v naših rokah, ki nam mora ustrezati.

Prednosti

  • Hitri ravni rezi
  • Z uporabo različnih rezilnih žag lahko režemo skoraj vsak material (les, kovine, plastika, keramika,…)
  • Zaradi tankega rezila se z lahkoto reže materiale na še tako zahtevnih področjih, kjer je malo prostora za reze (cevi,…)
  • Z nastavitvijo hitrosti rezanja se lahko prilagodimo potrebam glede na material, ki ga želimo prerezati
  • Je enostavna za uporabo

Slabosti

  • Teža orodja in s tem potrebna moč pri uporabi orodja

Nekaj možne izbire

Proizvajalcev je na trgu že kar nekaj zato vam predstavljamo samo nekaj možne izbire. Pred odločitvijo predlagamo, da poleg obiska trgovine in ogleda orodja pogledate tudi kakšen test sabljaste žage, ki jo ogledujete na npr. spletni strani test freaks.

Za enostavna do zmerno zahtevna dela

Za zahtevnejša dela

Veliko veselja vam želimo pri izbiri in uporabi vaše sabljaste žage.

Če se bomo lotili večje obnove, sanacije,… potem bo sabljasta žaga zelo dobrodošla. Pred nami je zanimivo vsestransko orodje, ki glede na vstavljen žagin list reže od lesa, železa,keramike,… Dejstvo je, da je orodje v izhodišču namenjeno večjim obnovam, sanacijam,… zato načeloma za…

Review Overview

User Rating: 4.42 ( 5 votes)

Poglejte tudi

Končen izgled uporabljenih nosilcev. Kabli in cev za zrak so priročno pospravljeni.

Pospravimo cev za stisnjen zrak, podaljšek,…

Vrtna cev, cev za stisnjen zrak, podaljški,…lahko bi še naštevali. Okoli hiše potrebujemo veliko pripomočkov, ...

Stanley Fatmax kovček

Novi kovček za orodje podjetja Stanley

Stanley je predstavil nov kovček za orodje, ki ga lahko vzamemo v izvedbi s koleščki ...

Stanley fatmax meter

Merjenje s samo eno roko – Stanley FATMAX meter

Podjetje Stanley je predstavilo novost na trgu, ki obljublja nekaj, kar gre dostikrat vsakemu domačemu ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

zavihek

Ne zamudite naslednjega prispevka na Domači Mojster!

  • Gradnja in bivanje
  • Okolica in vrt
  • Zanimiva orodja na spletu
  • Napeljava in razsvetljava
  • Tehnika in orodje
  • Novice za domače mojstre
  • in še več....