Domov / Električna orodja / Vrtanje brez prahu in posledičnega čiščenja. Verjamete, da je to možno?

Vrtanje brez prahu in posledičnega čiščenja. Verjamete, da je to možno?

Kärcher DDC 50 vir: Kaercher

Veselje pri montaži nove poličke, omarice ali česarkoli drugega je seveda v veselje in vedno radi poprimemo za delo. Toliko manj navdušujoče pa je posledično čiščenje prahu, ki nastane pri vrtanju. Ta prah je pogosto zelo nadležen, saj najde še kako skriti kot. Seveda si pomagamo z sesalcem in krpami ter tako posledično očistimo naš delovni prostor, vendar ali ne bi bilo dobro, če nam tega ne bi bilo treba narediti. Pospravljanje nam je že tako običajno odveč. Našli smo napravo, ki jo je izdelalo podjetje Kärcher. Slednja naj bi nam to olajšala, zato smo se odločili, da napravo pogledamo bližje in se prepričamo o delovanju le te. Obljublja namreč vrtanje brez potrebe po omenjenem čiščenju. Seveda se lahko domači mojster znajde in uporabi trik, kot smo ga že opisali pod triki in nasveti, vendar zna biti ta način zamuden pri ponavljajočih se luknjah, zato je naprava Kärcher pritegnila našo pozornost. 

Delovanje naprave je izvedeno tako, da se ob vklopu “prisesa” na steno ter ob vrtanju pada prah v za to namenjen prostor v napravi, ki ga posledično lahko spraznimo in nadaljujemo delo. 

 

Naša izkušnja z napravo v praksi

Napravo smo za začetek preizkusili na mavčno kartonasti plošči oz. v montažni hiši in na oplemeniteni iveral deski, saj se dostikrat zgodi, da želimo vrtati tudi v iveral za prestavitev police v omari,…Sama naprava se je v obeh primerih izjemno dobro prisesala na podlago in ostala na mestu. V prvem primeru, ko smo vrtali v mavčno ploščo, je prah ob izvleku vrtalnika delno ostal na svedru, kar je pomenilo, da je bil le ta na napravi in ne v njej. V drugem poskusu smo vrtali v iveral kjer je prah naprava lepo pobrala in tudi ob izvleku svedra prah ni prišel ven. Res, da je material iz katere so izdelane mavčno kartonaste plošče malenkostno lepljiv, saj je izjemno fin in je to lahko razlog, da smo ga nekaj imeli še na svedru, vendar bi bilo vseeno za pričakovati, da ga bo naprava pobrala, tudi če izhajamo iz dejstva, da ni ravno poceni. Načeloma lahko rečemo, da je bil test uspešen in nam sesati ne bi bilo treba, saj je tudi v prvem primeru ostal prah na napravi, vendar jo bomo še naprej uporabljali in jo tako poskusili v različnih situacijah. Zato bomo tudi to objavo osveževali in vas sproti obveščali o izkušnjah. Ne pozabite pa si ogledati tudi filma spodaj ali pa na našem Mojster.TV.

 


Veselje pri montaži nove poličke, omarice ali česarkoli drugega je seveda v veselje in vedno radi poprimemo za delo. Toliko manj navdušujoče pa je posledično čiščenje prahu, ki nastane pri vrtanju. Ta prah je pogosto zelo nadležen, saj najde še kako…

Review Overview

User Rating: 4.14 ( 7 votes)

Poglejte tudi

Končen izgled uporabljenih nosilcev. Kabli in cev za zrak so priročno pospravljeni.

Pospravimo cev za stisnjen zrak, podaljšek,…

Vrtna cev, cev za stisnjen zrak, podaljški,…lahko bi še naštevali. Okoli hiše potrebujemo veliko pripomočkov, ...

Stanley Fatmax kovček

Novi kovček za orodje podjetja Stanley

Stanley je predstavil nov kovček za orodje, ki ga lahko vzamemo v izvedbi s koleščki ...

Stanley fatmax meter

Merjenje s samo eno roko – Stanley FATMAX meter

Podjetje Stanley je predstavilo novost na trgu, ki obljublja nekaj, kar gre dostikrat vsakemu domačemu ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

zavihek

Ne zamudite naslednjega prispevka na Domači Mojster!

  • Gradnja in bivanje
  • Okolica in vrt
  • Zanimiva orodja na spletu
  • Napeljava in razsvetljava
  • Tehnika in orodje
  • Novice za domače mojstre
  • in še več....