Domov / Električna orodja / Novosti v 2015!

Novosti v 2015!

senoritamakita2015
vir:industrialbizsupplies.com

Zadnja leta smo priča razcvetu orodij, ki delujejo na baterije, saj omogočajo zelo fleksibilno uporabo. V zadnjih letih je bil poudarek proizvajalcev v največji meri na področju akumulatorskih vrtalnikov, kasneje brusilnikov, krožnih žag,…pogrešali smo pa večji poudarek tudi na področju orodij za zunanjo uporabo kot npr. kosilnica, električne škarje za živo mejo,… ter ostalih ročnih orodij s poudarkom na daljši avtonomiji. To se bo po napovedih proizvajalcev kot sta Bosch, DeWalt in tudi nekaterih ostalih spremenilo v letu 2015. 

Bosch

Bosch je en izmed vodilnih proizvajalcev električnih naprav, ki delujejo na lithium-ionske baterije. Predstavili bodo nov 36 V sistem z 6.0 Ah baterijo, ki bo inicialno uporabljena v njihovi profesionalni seriji. Tako bodo v letu 2015 predstavili novo kosilnico, električne škarje, kosilnico na nitko. Tako bodo predstavili serijo, ki naj bi bila resna alternativa orodju na bencinski pogon. Obenem bodo imele baterije LCD ekran, ki bo uporabnika informiral o stanju napolnjenosti, številu polnilnih ciklov in se postavi v pravilni bralni položaj glede na področje uporabe (kosilnica, električne škarje…). Z novimi baterijami prihaja tudi novi vodoodporni polnilec, ki bo polnil baterije z 10A, kar naj bi zagotavljalo napolnjenost le teh do 80% v 30 min in do 100% v 42 min. To pomeni, da se bo baterija hitreje napolnila, kot jo bomo lahko spraznili ob uporabi v orodju, kar pomeni, da nas bo ob spraznitvi baterije, ki jo uporabljamo, že čakala nova sveže napolnjena baterija pripravljena za nadaljevanje dela.

Vir:Bosch

Dewalt

DeWalt je napovedal novo linijo orodij za zunanjo uporabo. Nova linija bo bazirala na baterijah napretosti 40V. Linijo za zunanjo uporabo so zaznamovali pod sloganom “Premium outdoor power equipment with gas performance. Guaranteed.” oz. Slovenski prevod bi bil približno “Premium orodje za zunanjo uporabo z garancijo moči bencinskega orodja”. 

Vsekakor je DeWalt nastopil na trg zunanjega orodja zaradi prepričanja zagotavljanja karakteristik delovanja bencinskega orodja tudi na baterije. DeWalt 40V MAX brezžično zunanje orodje bo odgovorilo na klic po moči, času delovanja in vzdržljivosti, kar je za pričakovati od vseh DeWalt orodij. Konstruirano za profesionalce, DeWalt orodje poskrbi za brez-bencinsko delovanje in tiho delovanje, kot napoveduje vodstvo iz DeWalt Outdoor. 

dewalt outdoor

vir:DeWalt.com

Makita, Milwaukee, Stanley, Metabo

Makita nas je tekom 2014 razveseljevala z različnimi orodji na baterije. V letu 2015 praznujejo 100 obletnico delovanja, kar je vsekakor posebno. Pred kratkim so izbrali Miss Makita 2015, kar si lahko pogledate spodaj in predstavili nov vrtalnik za delo z mavčnimi ploščami, kotni brusilnik,… Poleg omenjenega so predstavili tudi serijo 5Ah baterij, ki pa upamo, da se bo v prihodnje še razširila in pa serijo njihovih novosti. Pri Milwaukee in Stanley predstavljajo novo serijo krožnih žag na baterijski pogon. Podjetji sta trenutno še ne tako poznani v Sloveniji vendar počasi utirajo pot. In pa Metabo, ki predstavlja za 2015 serijo vrtalnikov izmed katerih je tudi baterijski in pa nedavno tudi namizno krožno žago TS216. 

Viri: Makita, Milwaukee, Stanley, Metabo

Na kratko nekaj novosti, ki pa jih bomo podrobneje predstavili, ko pridejo na trg oz. ko jih bomo lahko testirali.

 

Zadnja leta smo priča razcvetu orodij, ki delujejo na baterije, saj omogočajo zelo fleksibilno uporabo. V zadnjih letih je bil poudarek proizvajalcev v največji meri na področju akumulatorskih vrtalnikov, kasneje brusilnikov, krožnih žag,...pogrešali smo pa večji poudarek tudi na področju orodij za zunanjo uporabo kot…

Review Overview

User Rating: 4.91 ( 8 votes)

Poglejte tudi

Končen izgled uporabljenih nosilcev. Kabli in cev za zrak so priročno pospravljeni.

Pospravimo cev za stisnjen zrak, podaljšek,…

Vrtna cev, cev za stisnjen zrak, podaljški,…lahko bi še naštevali. Okoli hiše potrebujemo veliko pripomočkov, ...

Stanley Fatmax kovček

Novi kovček za orodje podjetja Stanley

Stanley je predstavil nov kovček za orodje, ki ga lahko vzamemo v izvedbi s koleščki ...

Stanley fatmax meter

Merjenje s samo eno roko – Stanley FATMAX meter

Podjetje Stanley je predstavilo novost na trgu, ki obljublja nekaj, kar gre dostikrat vsakemu domačemu ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

zavihek

Ne zamudite naslednjega prispevka na Domači Mojster!

  • Gradnja in bivanje
  • Okolica in vrt
  • Zanimiva orodja na spletu
  • Napeljava in razsvetljava
  • Tehnika in orodje
  • Novice za domače mojstre
  • in še več....