Domov / Električna orodja / Namizna krožna žaga

Namizna krožna žaga

Bosch PTS 10
Bosch PTS 10, vir: obchodny-dom

Namizna krožna žaga je naprava, ki si jo marsikateri domači mojster želi, vendar z nakupom boljše namizne krožne žage dostikrat okleva, saj je cenovno dražja kot ročne izvedenke. Zakaj bi pa imeli namizno krožno žago, če že imamo ročno? Nekaj prednosti vendar je, toda ali te prednosti upravičijo nakup za domačega mojstra? To so zgolj nekatera vprašanja s katerimi se soočamo, vendar lahko na kratko odgovorimo, da se nakup vsekakor izplača, če le imamo možnost, saj je to eno izmed najbolj vsestranskih orodij, ki nam omogoča hitro, natančno in raznoliko uporabo. Dejstvo je, da ročne izvedenke kot npr. ročna krožna žaga ali pa vbodna žaga nudijo možnost razreza materiala. Vendar ko govorimo o ravnih ponavljajočih rezih, utorih, dekorativnih rezih,… tu ne morejo nuditi tiste stopnje natančnosti in končnega izgleda, kot to nudi namizna krožna žaga. Zato je tudi eno izmed najbolj uporabljenih orodij v delavnicah tako domačih mojstrov, kot tudi profesionalcev. 

 

Nekaj časa nazaj smo na našem portalu objavili Dilemo izbora namizne krožne žage in vi, naši bralci, ste se odločili za Bosch PTS 10. Ker smo se mi tudi nagibali k tej namizni krožni žagi, si lahko v nadaljevanju pogledate nekaj slik novosti v naši delavnici. Naprava pride zelo dobro zapikirana in tudi že bolj ali manj pripravljena za uporabo, saj je potrebno namestiti zgolj pripomočke, kot so kotnik, odsesovalno cev, žagin list in ročice za upravljanje. Naprava ima vgrajen rezalni list s 40 zobmi, kar za našo predvideno uporabo ne bo ustrezno, zato smo ob napravi vzeli še rezilni list s 60 zobmi, ki omogoča bolj čiste odreze materiala. 

 

Prva uporaba in mnenje 

Za prvo uporabo smo si izbrali izdelavo mini gajbic in mini EUR palet nato pa smo nadaljevali na izdelavo šatulje. Prvi projekti so bili res manjši, vendar smo želeli videti in oceniti natančnost orodja in možnosti vsestranske uporabe. Vsekakor lahko rečemo, da smo ob prvi uporabi dobili nasmešek na obrazu. Tisto kar je prej trajalo kar nekaj časa za pripravo in posledičen odrez je bilo sedaj kar naenkrat zelo enostavno. Namizna krožna žaga omogoča izjemno dobro možnost ponavljajočih se rezov, saj enostavno nastavimo glavno vodilo na željeno mero in ostane zgolj še odrez materiala. Tudi 45 koti so sedaj stvar nastavi – odreži. Prva mnenja ob uporabi si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

Tako kot je orodje zabavno za uporabo je tudi nevarno. Namizna krožna žaga velja za eno izmed najnevarnejših orodij. Zato si prosim poglejte tudi prispevek “8 napotkov za varno uporabo namizne krožne žage“.

Pripomočki

Namizna krožna žaga nudi neomejene možnosti uporabe, zato tudi kaj hitro osnovna merila, ki jih dobimo pri napravi, ne zadoščajo več, saj vemo, da lahko z določenimi nadgradnjami naredimo še več. Tako nas v prihodnosti čaka izdelava le teh in posledična uporaba v zanimivih projektih. Za predogled smo za vas pripravili nekaj primerkov teh pripomočkov spodaj. Vsekakor lahko pripomočke tudi kupimo samo zakaj, če pa imamo novo orodje s katerim je te pripomočke tudi zabavno izdelati.

Tako je namizna krožna žaga naprava, ki je izjemna glede na možnosti uporabe, zato se nam nakup vsekakor zdi smiselen za domačega mojstra.

Veliko veselja vam želimo pri uporabi vaše žage.

Namizna krožna žaga je naprava, ki si jo marsikateri domači mojster želi, vendar z nakupom boljše namizne krožne žage dostikrat okleva, saj je cenovno dražja kot ročne izvedenke. Zakaj bi pa imeli namizno krožno žago, če že imamo ročno? Nekaj prednosti…

Review Overview

User Rating: 4.66 ( 19 votes)

Poglejte tudi

In še iz drugega zornega kota.

Izdelajmo voziček s predalniki za v garažo, delavnico,…

Vozički s predali so vedno dobrodošli v garaži ali pa delavnici. Orodje ali pa pripomočke ...

Končen izgled uporabljenih nosilcev. Kabli in cev za zrak so priročno pospravljeni.

Pospravimo cev za stisnjen zrak, podaljšek,…

Vrtna cev, cev za stisnjen zrak, podaljški,…lahko bi še naštevali. Okoli hiše potrebujemo veliko pripomočkov, ...

Stanley Fatmax kovček

Novi kovček za orodje podjetja Stanley

Stanley je predstavil nov kovček za orodje, ki ga lahko vzamemo v izvedbi s koleščki ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

zavihek

Ne zamudite naslednjega prispevka na Domači Mojster!

  • Gradnja in bivanje
  • Okolica in vrt
  • Zanimiva orodja na spletu
  • Napeljava in razsvetljava
  • Tehnika in orodje
  • Novice za domače mojstre
  • in še več....