Domov / Okolica / Senca na naši terasi – valovita strešna zavesa

Senca na naši terasi – valovita strešna zavesa

Verjetno ste že velikokrat opazilli  valovite strešne zavese na raznih terasah, ki so lepe, obenem pa nudijo zelo dobro senco. V tem prispevku se bomo lotili izdelave zavese za naš projekt nadstreška iz prejšnjih prispevkov.

Pomemben del projekta je izbira materiala za izdelavo zaves. Material mora biti prijazen za vzdrževanje in vzdržljiv (tu moramo vedeti, da je zavesa izpostavljena soncu, zato lahko material slabše kvalitete hitro zbledi). Za naš projekt smo izbrali material za izdelavo tend, ki smo ga dobili v Svetu metraže.

Pred nakupom smo morali določiti potrebno količino materiala za izvedbo projekta, zato smo najprej izmerili situacijo. Meritve so pokazale, da potrebujemo 5 valovitih zaves, širine 79 cm in dolžine 3,88m. Pomembno je, da pri izdelavi valov ne pozabimo na dodatno potrebno dolžino za posamičen val (blago ni napeto, zato ga je potrebno nekoliko več). Pri tem projektu smo uporabili za vsak val dodatna 2cm. V primeru, da so vam valovi na sliki preveliki ali premajhni po potrebi pomanjšajte ali povečajte razdaljo za posamičen val. Našo zaveso smo pritrdili na “kaveljčke”, zato smo morali narediti pritrditev za zaveso. Za pritrditev smo uporabili trak za žaluzije. Trak smo razrezali na 3cm dolge trakce, katerim smo s spajkalnikom naredili luknjice za pritrditev na kavlje (pri spajkalniku smo uporabili staro odsluženo konico, ki jo uporabljamo za take namene). Trakce smo pritrdili z močnejšim “cvirnom”, ki je enake barve, kot material za zavese ter tako šive skrili.

 

Verjetno ste že velikokrat opazilli  valovite strešne zavese na raznih terasah, ki so lepe, obenem pa nudijo zelo dobro senco. V tem prispevku se bomo lotili izdelave zavese za naš projekt nadstreška iz prejšnjih prispevkov. Pomemben del projekta je izbira materiala za izdelavo zaves. Material mora biti prijazen za vzdrževanje…

Review Overview

User Rating: 4.83 ( 25 votes)

Poglejte tudi

Naprava za prezračevanje trate omogoča optimalno delo na večjih površinah.

Vzdrževanje prezračevalnika trate

Pomlad in jesen je čas, ko se lahko lotimo prezračevanja trate. Prezračevanje trate omogoči trati ...

In še iz drugega zornega kota.

Izdelajmo voziček s predalniki za v garažo, delavnico,…

Vozički s predali so vedno dobrodošli v garaži ali pa delavnici. Orodje ali pa pripomočke ...

Vodnik do nakupa visokotlačnega čistilca

Kot pri ostalih napravah je področje visokotlačnih čistilcev zelo dobro pokrito, kar je po eni ...

En komentar

  1. Lepa strešna zavesa. Hvala za idejo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

zavihek

Ne zamudite naslednjega prispevka na Domači Mojster!

  • Gradnja in bivanje
  • Okolica in vrt
  • Zanimiva orodja na spletu
  • Napeljava in razsvetljava
  • Tehnika in orodje
  • Novice za domače mojstre
  • in še več....