Domov / Gradnja in bivanje / Obnovimo našo kuhinjo 1.del – Ideje in priprava

Obnovimo našo kuhinjo 1.del – Ideje in priprava

Oglejte si tudi film na youtube.comImate 10 let staro kuhinjo pa ne veste, kaj bi naredili z njo, da bi izgledala modernejša, nimate pa denarja, da bi jo zamenjali. Obstajajo tudi manjši posegi, ki lahko naredijo našo kuhinjo svežega videza. V tem prispevku predstavljamo kuhinjo pri kateri je pult že videl boljše čase, zato bi ga radi zamenjali. Stenske ploščice nam niso več všeč in želimo se znebiti dodatnega dela s čiščenjem fug med stenskimi ploščicami. Zato si želimo rešitve ki bo učinkovitejša za vzdrževanje.  Ker pa ravno prenavljamo, si za “fancy” vzdušje in še večjo lagodnost želimo dodatno osvetlitev, ki dovolj razsvetli cel prostor, da nam ni potrebno prižigati glavne luči v prostoru, in lepo razsvetli pult. Seveda si želimo, da je ta dodatna osvetlitev na senzor in se avtomatsko vključi, ko vstopimo v našo kuhinjo.

Izbire na trgu je kopica, zato boste morali ponovno malo pogledati po spletu in najti kakšno idejo, ki ustreza vam glede na sedanjo situacijo, ki jo imate. Stenske obloge so trenutno moderne v stekleni izvedbi z različnimi slikami je pa tudi zelo zanimiva furnirana obloga, ki pa je tudi po navadi cenejša od steklene. Seveda imamo tudi pri pultu veliko možnosti raznih kerrock oblog, lesenih furniranih,…tu morate razmisliti koliko časa boste kuhinjo še obdržali in pa kakšno ceno ste pripravljeni plačati za obnovo. Pri tem projektu smo se odločili za lesen pult ter oblogo v izgledu betona. Ko prvič slišite izgled betona za kuhinjski pult in oblogo si verjetno mislite le kdo bi to naredil oz. kaj bomo potem še ploščice gor položili? Šalo na stran. Končni izgled boste videli, govori sam zase.

Želja je bila pa tudi po celostni osvetlitvi pulta, ki bo energetsko učinkovito in omogočalo avtomatičen vklop ob vstopu v kuhinjo. Za to smo izbrali LED trak, senzor ter stikala s pomočjo katerih bomo lahko vklopili avtomatiko ali pa imeti možnost stalnega vklopa luči brez senzorja.  

Izhodiščna situacija

V drugem delu se posvetimo montaži omenjenih sprememb, zato berite dalje.Na naslednji članek

Imate 10 let staro kuhinjo pa ne veste, kaj bi naredili z njo, da bi izgledala modernejša, nimate pa denarja, da bi jo zamenjali. Obstajajo tudi manjši posegi, ki lahko naredijo našo kuhinjo svežega videza. V tem prispevku predstavljamo kuhinjo pri kateri je pult že videl boljše čase, zato bi…

Review Overview

User Rating: 4.79 ( 20 votes)

Poglejte tudi

Naprava za prezračevanje trate omogoča optimalno delo na večjih površinah.

Vzdrževanje prezračevalnika trate

Pomlad in jesen je čas, ko se lahko lotimo prezračevanja trate. Prezračevanje trate omogoči trati ...

In še iz drugega zornega kota.

Izdelajmo voziček s predalniki za v garažo, delavnico,…

Vozički s predali so vedno dobrodošli v garaži ali pa delavnici. Orodje ali pa pripomočke ...

Vodnik do nakupa visokotlačnega čistilca

Kot pri ostalih napravah je področje visokotlačnih čistilcev zelo dobro pokrito, kar je po eni ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

zavihek

Ne zamudite naslednjega prispevka na Domači Mojster!

  • Gradnja in bivanje
  • Okolica in vrt
  • Zanimiva orodja na spletu
  • Napeljava in razsvetljava
  • Tehnika in orodje
  • Novice za domače mojstre
  • in še več....